8 september 2018

Toerist in eigen land: de leukste tips voor een dagje Amsterdam

Amsterdam heeft heel wat leuks te bieden en jaarlijks komen er meer dan 5 miljoen toeristen op af! Maar ook als je al in Nederland woont, is het aan te raden om eens een dagje Amsterdam in te plannen. Ben jij benieuwd naar wat je allemaal zou kunnen doen in onze hoofdstad? In dit artikel lees je een paar leuke tips!

Musea

Misschien een beetje voor de hand liggend, maar Amsterdam heeft een aantal musea die echt de moeite waard zijn om te bezoeken (mocht je dit nog niet gedaan hebben). Het Rijksmuseum heeft bijvoorbeeld een prachtige collectie aan kunst die je met eigen ogen gezien moet hebben, waaronder natuurlijk de indrukwekkende Nachtwacht! Ook als je meer van moderne kunst houdt, dan is bijvoorbeeld Moco Museum echt een aanrader.

Panorama

Zou je Amsterdam graag vanuit een ander perspectief willen zien? Dan is het zeker leuk om eens naar de A’DAM Lookout te gaan, gevestigd bovenop de A’DAM Toren (22 verdiepingen). Dit skydeck biedt een 360 graden panoramisch uitzicht over Amsterdam! Je kijkt uit over het historisch stadscentrum, de Amsterdamse haven, de pittoreske grachten van Amsterdam en op de achtergond het kenmerkende polderlandschap van Nederland. Bij de A’DAM Lookout is ook een restaurant en bar waar je lekker kunt genieten van een hapje of drankje.

Winkelen

Als je echt van shoppen houdt, dan ben je in Amsterdam ook op de juiste plek. Natuurlijk kun je De Bijenkorf niet missen, want dit warenhuis zit in een prachtig gebouw gevestigd! Ook kun je de bekende Kalverstraat afgaan, waar alle bekende winkelketens zitten. Zoek je liever kleine boetiekjes op? Ga dan naar de 9 Straatjes. Dit winkelgebied ligt rond de bekende grachten in het centrum (Prinsengracht, Keizersgracht, Herengracht) en je vindt er talloze designerboetiekjes en hippe cafeetjes. Hier shop je zeker je nieuwe jurkje waar je al zo lang naar op zoek bent of die leuke tas van bijvoorbeeld Micmacbags of MYOMY.