19 oktober 2017

Dagje Amsterdam

Veel Nederlanders bezoeken de stad Amsterdam regelmatig voor een dagje. Ze stappen ‘s ochtends in de trein van NS om even later aan te komen op Amsterdam CS. Vanuit hier loop je in maar één minuut de stad in. Na 500 meter over het Damrak volgt een cruciale keuze, ga jij op de Dam naar links, rechts of rechtdoor. Schuin oversteken kan ook, waarna je direct de Kalverstraat in loopt. Links kom je op de Wallen, rechts bij Magna Plaza en de Negen Straatjes en rechtdoor ga jij richting het Rembrandtplein, al kun je daarvoor misschien het beste de tram pakken.

Tip: profiteer bij NS maximaal van daluren of kortingsacties in het weekend!

Misschien heb jij op dit moment nog geen idee wat je gaat doen. Hopelijk kunnen wij jou daar op deze pagina een stuk verder mee helpen. Er zijn in Amsterdam veel musea, die gaan van kunst in het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum tot het Anne Frank Huis en Nemo. Op die manier is er dus ook voor jou een passend museum te vinden in deze prachtige stad.

Tip: koop je tickets vooraf online, dat scheelt geld en voorkomt wachttijden!

Verder zijn er veel bezienswaardigheden de moeite van het bekijken waard. Zo is het Centraal Station op zichzelf al een prachtige bezienswaardigheid. Daarnaast zijn de grachten, waaronder de Herengracht en de Keizersgracht prachtige plekken om een wandeling te maken. Verder bieden het Leidseplein, de Westerkerk en de Nieuwe Kerk iets unieks. Bepaal zelf waar jij heen gaat wanneer je kiest voor een dagje Amsterdam.

Meer informatie over Amsterdam